Течни червила Bourgois Rouge Edition Velvet


 Напоследък може и да не съм редовна в списването на блога, но козметика не спирам да си купувам. А особено пък червила.. И подходящи кутии за съхранението им .. и още червила .. и нови кутии за съхранение ..
Ясно е, че време да споделя повече за всички тях едва ли ще се намери, но пък от няколко месеца в черновите ми се застоява публикацията за две от червилата на Bourgois от серията Rouge Edition Velvet, която, и с двата си представителя тук, бях включила в любими за миналата (2015-та) година. Та запретнах ръкави, мацнах малко червилце и ей на́ ви туй ревю:



Опаковката на червилата от серията Rouge Edition Velvet на Bourgois е удобна, прозрачна в долната част и с match-ващо капаче, показващи перфектно цвета на продукта вътре. Апликаторът е тип глос за устни - с гъбичка. Удобен е и нанасянето е лесно. 




Ароматът им определено не е от най-приятните, но пък се усеща само при нанасяне и лично аз не му и обръщам толкова внимание. Ако не сте особено претенциозни предполагам и вас няма да ви притеснява.




Консистенция - тип течно червило, което изсъхва в матов ефект. (В момента са навсякъде и вероятно не са нещо ново за вас.) Под изсъхва не разбирайте, че изсушава и опъва устните. Разбира се не е хидратиращо, но това е стандартен ефект, за да се постигне дълготрайност. Не случайно серията се нарича velvet - усеща се на устните наистина като кадифе. Няма разтичане. Забелязала съм, че постигам най-добър ефект като на първо нанасяне слагам съвсем малко продукт, без почти никакъв мокър ефект по устните. Изчаквам малко и нанасям втори една идея по-плътен слой. Така се получава максимално гладък и равномерен слой. Разбира се можете и да го нанасяте само на един, а в youtube съм виждала и разнасяне с потупване с пръст (за по-светлите нюанси), което създава съвсем различен, много по-натурален ефект. При моя начин на нанасяне червилото стои ето така:




Нюансите първоначално бяха по-малко, но впоследствие от марката добавиха още няколко и сега са общо 15. Не са толкова разнообразни, но покриват добър диапазон и най - вече включващ добра селекция от розово-нюд нюанси. 

Единият от моите е именно такъв. Прекрасен my lips but better нюанс наречен Don't pink of it! (#10)

Вторият нюанс е доста дързък или поне за мен и моя стил. Почти цикламено червено/розово, звучи доста уау и името му е не по-малко такова - Ole Flamingo! (#5) 
Първоначално бях доста стресирана от него, но в интерес на истината се оказа изключително комфортен нюанс напук на яркостта си. Важното е да се нанесе с една идея по-внимателно и оттам насетне стои на устните без да се разтича, изблежднява равномерно и като цяло няма нужда постоянно да си вадите огледалото, за да го проверявате.

В момента вече имам и трети нюанс, който е някъде посредата.. ок де - по-скоро към първия телесен нюанс, но с малко повече цвят. Нарича се Nude-ist  и като цяло той е всеобщ блогърски любимец. Постоянно го срещах из постове, но отлагах покупката му дълго време с оправданието, че си имам достатъчно червила... Ами - оказва се, че наистина съм имала нужда именно от него и сега ми е най-любимия от трите. А и едно от любимите червила по принцип. Но, тъй като по време на снимките за този пост все още не бях го купила - няма да се спирам повече на него, но ако търсите всекидневен нюанс, който ще подхожда на всеки - call off the search - изберете Nude-ist.




Ако все още не е станало ясно - определено съм фен на тези червила и препоръчвам сдобиването ви с такива. Аз лично горя от желание да грабна още нюанси (check out this velvet porn), но знам че реално за момента нямат такива, които ще бъдат нещо ново и необходимо за колекцията ми. Все пак, ако уцеля промоция съм си дала разрешение да добавя Frambourjoise например..

До скоро!!

Comments

  1. Не използвам червило често, още повече течно. Но за мен именно ароматът на червилото би бил отблъскващ. Изобщо не ми допада силният аромат на някои червила и гланцове.

    ReplyDelete
  2. Yazılarınız harika, harika bir blogunuz var. Sıkılmadan okudum yazınızı. Sende Benim tavsiyelerime göz atmak istermisin.
    Hello, you have a great blog. I'm waiting for my blog
    Kitapları Nereden Alırsınız

    Gavsi Sani Hazretleri Sözleri

    Karşılıklı Blog destekleri


    ReplyDelete
  3. Използвам червеното. Определено е едно от любимите ми :)

    ReplyDelete

Post a Comment